Наемете фрийленсър

Наемете фрийленсър Само допреди няколко години наемането на фрийленсър беше изключително необичайно и рядко срещано. Вместо това компаниите се интересуваха единствено от наемането на служители на пълен и непълен работен ден.

В днешния свят обаче парадигмите за правене на бизнес коренно са се променили. Благодарение на напредналите технологии, развиващата се икономика и динамичния пазар на труда фрийленс услугите са по-популярни от всякога. Това от своя страна доведе до следното:

- Увеличаване на броя на хората, предлагащи услугите си като фрийленсъри
- Все повече компании се интересуват от наемането на фрийленсъри, а не на традиционни служители. Този процес е най-отчетлив, когато става въпрос за дребен или среден бизнес.

Какви са предимствата?


Повечето собственици на малки бизнеси все още не са напълно наясно с ползите от работата с фрийленсъри. Това е един чудесен начин да развиете бизнеса си, но само ако използвате правилен подход.

Стратегическото ориентиране на бизнеса към фрийленсъри и независими изпълнители неминуемо носи натрупване на ценен опит, което от своя страна често води до успешен бизнес модел с по-ниски разходи. Представяме Ви някои от най-значимите предимства от привличането на фрийленсъри за разрастване на бизнеса:

Специален талант

Фрийленсърите могат да дадат на бизнеса ви специализиран набор от умения, предназначени да отговорят на определена нужда.

Например – обичайно е да наемете уеб дизайнер на свободна практика, който да работи по проекти като изработване на нов уебсайт, лого и други подобни задачи. Основният фокус на този човек е върху уеб дизайна, нищо друго. Реално вие наемате човек със специализирани умения, който притежава необходимите качества, за да ви осигури първокласни резултати.

По-малко главоболия

Имате ли достатъчно място за нов служител в офиса? Чудите ли се как ще намерите пари да закупите необходимото оборудване за това ново работно място? Ако това е проблем за вас, не е зле да помислите да наемете фрийленсър.

Наемайки професионалист на свободна практика, не трябва да се притеснявате за наемане на офис площи, оборудване на работното място и други детайли, свързани с разходи за бизнеса. Фрийленсърите могат да работят дистанционно със своя собствена техника и оборудване, и въпреки това да осигурява високо ниво на обслужване.

По-малко разходи

Разходите за наемане на нов служител в някои случаи могат да бъдат непосилни. Всеки бизнес прави много разходи преди избрания от тях човек да стъпи в офиса. Става въпрос за процеса по набиране на подходящи кандидати, след това провеждане на интервюта, обучения и др.

След като веднъж сте наели подходящия служител, сте изправени пред други задължителни разходи: за заплата, обезщетения, оборудване, наемане на офис площи и много други.

Наемайки фрийленсър, може да си спестите много от гореизброените разходи. Не е нужно да плащате социални осигуровки, здравни осигуровки и данъци върху заплатата.

По-голяма гъвкавост

Най-общо казано, това означава две неща:

- Възможността да местите даден фрийленсър от един проект в друг, без да се притеснявате, че това може да повлияе на други части от вашия бизнес.
- Възможността да се използват услугите на даден фрийленсър, когато се нуждаете от тях.

Когато сте наели служител на постоянен договор трябва непрекъснато да му намирате работа. При фрийленсърите можете да използвате техните услуги за определен период от време и след това нямате никакви задължения към тях. Разбира се, ако имате нужда от тяхната помощ в бъдеще, винаги можете да използвате услугите им отново. Това дава невероятното предимство да получите помощта, от която се нуждаете, без да държите служител на постоянна заплата.

Незабавна помощ

За повечето компании наемането на нов служител е един доста продължителен процес. Това може сериозно да повлияе на бизнеса, тъй като помощта, от която се нуждаете, може да дойде прекалено късно.

Използвайки услугите на фрийленсър може да започнете съвместна работа много по-бързо и ефективно. Има по-малко документация и по-малко главоболия по отношение на интервюта за работа, обучение и др.

Наемането на служител може да отнеме седмици и дори месеци. Наемането на фрийлансър може да стане в рамките на няколко часа или дни.

В Jobsmarket.bg откриването на подходящ фрийленсър е само на един клик разстояние!


Сподели:
wave