Как да получите повишение в кризата

Как да получите повишение в кризата Ако сте намерили работа по време на пандемията, има голяма вероятност скоро да не получите повишение. Вероятно се чувствате и уплашени да си го поискате. Може дори да се е наложило заплатата ви да бъде намалена, а хората да ви казват да сте благодарни за това, че все пак имате работа насред криза.

Въпреки че все още се намираме във времена, които са несигурни и не е ясно кога ще успеем да се справим с кризата, но все пак споделяме няколко съвета как да поискате повишение на работното място.

Въоръжете се с факти

Трудно е да разберете как да поискате повишение, докато не направите проучване. Трябва да знаете как се справя вашата компания. Постига ли тя финансовите си цели? Каква е текущата пазарна ситуация? Важно е да се сдобиете и с неофициална информация като например дали някой в организацията е получавал повишения – ще е полезно, ако можете да разберете дискретно.

И накрая, важно е да знаете „къде стоите в очите на вашия мениджър и мениджърския екип“.

Изберете точното време

Докато събирате информацията си за представянето на компанията, може да осъзнаете, че не е най-подходящият момент да поискате увеличение на заплатата. Искането на повишение, докато компанията е в процес на съкращения, например, може да изпрати сигнал, че не „знаете как се прави бизнес“.

Формулирайте внимателно предложението си

Трябва да представите искането си в две части. От една страна, трябва да покажете познания за ситуацията в компанията, а от друга, вашите приноси.

Имайте резервен план

Искането за повишение вероятно не е опция сега, но можете да се възползвате от тази възможност на по-късен етап. Поискайте обратна връзка за работата си, за да знаете какво трябва да подобрите. Добра идея е да попитате вашия мениджър за целите на компанията, които трябва да бъдат изпълнени.


Сподели:
wave