Въпроси и отговори

1. Какво е JOBSMARKET.BG?

JOBSMARKET.BG е платформа за публикуване на обяви за свободни работни места от цялата страна.

2. JOBSMARKET.BG участва ли в подбора на кандидатстващи?

JOBSMARKET.BG е интернет платформа и не е компания за подбор на служители и не участва в подбора на персонал.

3. Проверяват ли се стриктно регистрираните компании?

JOBSMARKET.BG се придържа към нужните стандарти за надеждност към предоставените услуги. Всички регистрирани фирми подлежат на стриктна проверка за валидация и регистрация на профил и фирма в сайта, преди да имат възможност да публикуват обяви.

4. Подлежат ли на администраторска проверка обявите?

JOBSMARKET.BG стриктно преглежда всички обяви спрямо законовите изисквания и политиката на платформата, преди обявите да бъдат публикувани за преглед от потребителите. Не се допускат правописни грешки, както и реклами в обявата.

5. Каква е разликата в приоритети на обявите?

Фирмите търсещи ефективност от обявата се възползват от приоритета на пакета, който са избрали. Фирмите имат възможност да изберат желания пакет към обявата. При избор на определен пакет обявата се публикува в платформата, а при последваща редакция на стойността на пакета може да се подсили, но не и да преминете към пакет с по ниска стойност към съответната обява. При желание да публикувате безплатна обява е необходимо да създадете нова обява.

6. Каква е активността и продължителността на обявите в платформата?

Всички обяви са с продължителност 1 календарен месец. По всяко време фирмите имат право да подсилят обявата си, както и да деактивират активността и, при намирането на нужните кандидати.

7. Каква е фунционалността на профила ви в JOBSMARKET.BG?

Регистрирайки профил в JOBSMARKET.BG, можете да управлявате вашите кандидатури и да преглеждате вашата история. Съхранявате вашето CV, мотивационни писма и прикачени файлове. Да създавате интерактивно CV чрез платформата.

8. Как да проследявам по какви обяви съм кандидатствал?

В секция "Моите кандидатури" разполагате с цялостна история на обявите по които сте кандидатствали.

9. Как работодателя ще получи моето CV?

JOBSMARKET.BG е платформа, която осигурява достъп и комуникация между работодател и кандидат. В профила на фирмата достига вашето CV по точно определената обява, при която, ако работодателят ви одобри, вие ще получите покана за интервю. При кандидатстване от ваша страна, всички CV-та се получават в реално време от съответната фирма. JOBSMARKET.BG не участва в подбора на кандидати!

10. Други работодатели имат ли достъп до моето CV?

Не. Достъп до вашите кандидатури чрез CV имат само фирмите при която сте кандидатствали.

11. Работодателя заплаща ли за достъп до моето CV?

Не. Работодателя има право безплатно да преглежда вашето CV, както и да спазва нормите и законите за лични данни. При кандидатстване декларирате, че работодателя има пълното право да преглежда представеното от вас CV и цялата информация в него.

12. Защо обявата е спряна от страна на работодателя?

При достигане на нужния брой кандидати, фирмата има право да спре обявата и тя да не бъде видима в актуалната листа.

13. Защо не получавам покана за интервю?

Избора на кандидат зависи единствено и само от фирмата, публикувала обявата. За съответната позиция, фирмата подбира определен брой кандидати за интервю, с нужния опит и изисквания по отношение на характеристиката на работната позиция.

14. Фирмата с кои кандидати осъществява комуникация?

Практиката на компаниите е да се свързва само с подбрани кандидати за интервю.

15. Какво се допуска в обявите?

Обявата трябва да съдържа информация, необходима за кандидатстващите. Фирмите имат право да посочват адреса на дружеството си, да публикува телефонен номер и лице за контакт. Допускат се публикуване на обяви и на чужд език.

16. Какво не се допуска в обявите?

В обявите не се допускат линкове към сайтове или социални мрежи, рекламни материали, правописни грешки, както и обяви на некоректни фирми.

17. Проблем ли е ако забравя паролата си?

Избирате "Вход" и използвате "Забравена парола".

18. Имате други въпроси?

Задайте го тук.


Сподели:
wave